BIOGRAFIJA
<< prethodna strana <<       >> sledeća strana >>


Sreći nigdje kraja


1992:e, poslije svadbe Brena se privremeno povlači sa scene i sa Bobom odlazi u Ameriku, u njihovu zajedničku kuću. Te godine, 21. maja, u Njujorku, rađa sina Stefana Emeralda Živojinovića i iste godine sa porodicom se vraća u zemlju


Lepa Brena sa porodicom Lepa Brena sa porodicom Lepa Brena sa porodicom Lepa Brena sa porodicom


Novi album i čuveni koncert na kisi


1994:e, po povratku u zemlju, poslije trogodišnje medijske pauze odlučuje da se vrati na muzičku scenu. Nastavlja svoje koncertne aktivnosti i počinje ponovo da pjeva u inostranstvu preko vikenda, a već u februaru, za izdavačku kuću ”ZAM”, objavljuje svoj jedanaesti, povratnički album i posvećuje ga sinu Stefanu. Pored naslovne pjesme ” Ja nemam drugi dom”, sa albuma su se izdvojile i pjesme”Dva dana” i ”I da odem iza leđa bogu” a spotove ovaj put snima u Majamiju, na Floridi. Poslije uspješnih koncerata po Srbiji i Crnoj Gori, u junu mjesecu iste godine na beogradskom stadionu ”Tašmajdan”, odrzava cuveni ”koncert na kiši”. Brenino duže odsustvo sa scene kao da se nije ni osjetilo, što pokazuje i dolazak od oko 10 000 fanova.


Poslije koncerta na Tašu i privremenog prekida saradnje sa prijateljima iz ”Slatkog greha”, u decembru iste godine, ponovo za izdavačku kuću ”ZAM”, izdaje svoj dvanaesti studijski album ”Kazna božija”.


Lepa Brena Lepa Brena Lepa Brena Koncert Lepa Brena Koncert


Nastavak trijumfa


1995:e, poslije izdavanja albuma, pravi kraću promotivnu turneju po Makedoniji, te 13. juna na stadionu ”Vardara” u Skoplju, pravi nezapamćeni koncert i pjeva pred 25 000 obožavaoca. Poslije turneje uglavnom nastupa samo u inostranstvu i posvećuje se porodici.


Sa suprugom Slobodanom Živojinovicem, spojivši posao i ljubav, upušta se u poslovne poduhvate i pravi jednu od najvećih poslovnih imperija. Postaje glavni zastupnik energetskog pića ”Red Bull” za Srbiju i Crnu Goru, zastupnik ”vrućih pantalonica” za mršavljenje, a nešto kasnije proširuje biznis i zajedno sa suprugom Slobodanom postaje generalni zastupnik Mercedesovih automobila za Makedonsko područje sve do 1996. godine a nekoliko godina kasnije, 2002:e, otvaraju i ”Grand Motors" kao generalnog zastupnika firme Ford za Srbiju i Crnu Goru.


1996:e, Brena sa puno energije nastavlja dalje. U decembru mjesecu, ponovo za diskografsku kuću ”ZAM”, izdaje svoj trinaesti album. Tada se u Srbiji, po prvi put u prodaji pojavljuje i multimedijalni CD sa retrospektivom Brenine karijere, koji je išao kao bonus CD uz novi album „Luda za tobom“


Lepa Brena - Trijumf Lepa Brena - Trijumf Lepa Brena - Trijumf Lepa Brena - Trijumf


Jos jednom sreći nigdje kraja


1998:e, u martu mjesecu, Brena, po drugi put, postaje majka. Na Floridi rađa svog drugog sina Viktora Ernesta Živojinovića i posvećuje se porodici. Krajem godine, u suradnji sa Sašom Popovićem, postaje vlasnica ”Granda”, koja vremenom postaje najuspešnija diskografska kuća u zemlji, promoviše muzičke talente ali i s vremenom, kao najplaćenija pjevačica, nastupa po odabranim diskotekama i dvoranama širom svijeta.


Lepa Brena sa porodicom Lepa Brena sa porodicom Lepa Brena sa porodicom Lepa Brena sa porodicom


Agonija


2000:e, u maju, poslije četiri godine diskografske pauze, za Grand prodaction, izdaje svoj četrnaesti album pod nazivom ”Pomračenje sunca” i radi spot za istoimenu pjesmu. Nedugo potom, u novembru mjesecu, bračni par Živojinović dozivljava agoniju otmicom njihovog osmogodišnjeg sina Stefana. Poslije isplate otkupnine od 2,5 miliona njemačkih maraka, otmičari, nakon šest dana, vraćaju Stefana roditeljima.


Usljed tog nemilog događaja, Brena i Boba se obraćaju javnosti na konferenciji za štampu. Brena tada prekida komunikaciju sa medijima, povlači se iz javnosti i sa porodicom ponovo odlazi u porodičnu kuću na Floridi. Nakon nekoliko mjeseci boravka na Floridi ponovo se vraća u zemlju. Posvećuje se biznisu i uglavnom nastupa u inostranstvu i puni sale gdje god se pojavi.


Lepa Brena Lepa Brena Lepa Brena Lepa Brena


<< prethodna strana <<       >> sledeća strana >>